Referenser

Vattenfall

Vattenfall (Sverige)
Vattenfall har sedan 1997 använt ETM’s terminaler för smart metering applikationer.
Den starka affärsrelationen som byggts upp mellan ETM och Vattenfall stärktes 2002 när Vattenfall överförde ytterligare service till ETM.
I dag när vi levererar ETM modem till Vattenfalls data koncentratorer  är hela slutprodukten testad samt färdigkonfigurerad med aktiverat SIM- kort för att kunna användas av Vattenfall och Schneider Electric som en nyckelfärdig produkt.

 

Fortum

Fortum (Finland och Sverige)
ETM har levererat modem till Fortum sedan 2000. Mellan 2011 och 2013 levererades nya 3G modem till Scheider Electric för ett automatiskt mätaravläsnings projekt för Fortum i Finland, med koncentratrorer och elmätare från Echelon. Åter igen färdigkonfigurerade samt testade som Vattenfalls projekt ovan.

 

Evratek (Ryssland)
Sedan 2007 är  Evratek vår exklusive ditributör för Ryssland.
Evratek är väldigt framgångsrik och har under åren sålt flera tusen modem till olika fjärravläsningsprojekt för stora olje- och gasbolag i hela Ryssland.

 

L&G

Landis & Gyr (L&G) (Globalt)
L&G utvecklar och tillverkar el- ,gas- och värmemätare.
ETM har en lång relation med L&G som startade i Australien med Ampy Email Mete ( Nu L&G).
Detta samarbete har växt under åren och ETM har utvecklat flera anpassade kommunikationslösningar för L&G industri och bostäder.

 

Energex

Energex Limited (Australien)
ETM Pacific som är ETM’s Australiensiska dotterbolag har sålt över 3000st 3G- modem till Energex för automatiserade metering applikationer sedan 2007. I likhet med projekten i Sverige har ETM Pacific testat och konfigurerat samt levererat modemen färdigt med SIM- kort.

 

Preferred supplier i Smart Grid Gotland